De belangrijkste affiliatenetwerken

Wil je eenvoudig wat extra geld verdienen met je website? Dan is affiliate marketing de uitkomst. Je plaatst dan advertenties op je website; wanneer een bezoeker hier op klikt en een aankoop doet (of een andere actie, zoals abonneren), dan krijg je hier een vergoeding voor. Sommige affiliatenetwerken belonen je zelfs al als de bezoeker op de advertentie klikt. Lees in dit artikel alles over de belangrijkste affiliatenetwerken en kies het netwerk dat het beste bij jou past.

affiliate

Partnerprogramma Bol.com

De nummer één van webshops in Nederland, Bol.com, beschikt ook over een partnerprogramma. Je kunt hiermee zeer eenvoudig links en banners van Bol.com op jouw website plaatsen. Deze kun je op een mooie manier op je website verwerken door de opmaak van deze advertenties aan te passen naar jouw huisstijl.

Heb je jouw website in WordPress geplaatst? Dan biedt Bol je een handige WordPress-plugin waarmee je de producten van Bol eenvoudig in je website kunt integreren.

Doet een bezoeker van je website een aankoop op Bol.com via deze advertentie, dan geeft Bol je een commissie van 8 procent. Je kunt dan inloggen via de pagina van Bol’s partnerprogramma om een gedetailleerd overzicht te zien van je resultaten, waaronder de totale omzet, de totale commissie, het aantal bestellingen, en het aantal klikken.

Je krijgt iedere maand uitbetaalt, mits de goedgekeurde commissie meer dan 10 euro bedraagt.

Partnerprogramma Daisycon

Nog een groot affiliatenetwerk in Nederland (alsook België, Duitsland en Frankrijk) is Daisycon. Daisycon wordt door sommigen zelfs gezien als het beste affiliatenetwerk van Nederland. In tegenstelling tot Bol, kun je met Daisycon kiezen uit advertenties van adverteerders uit allerlei branches. Je website wordt namelijk gekoppeld aan de meest relevante advertenties. Ook kun je zelf kiezen uit de aangeboden adverteerders.

Verder biedt Daisycon statistieken die je niet alleen inzicht geven in het aantal commissies, maar ook in de demografie van de personen die de aankoop gedaan hebben.

De commissie hangt af van de advertentie en kan tussen de 5 en 15 procent liggen. Ook Daisycon betaalt je iedere maand uit.

Partnerprogramma TradeTracker

Nog een belangrijk affiliatenetwerk binnen Nederland is TradeTracker. Evenals Daisycon biedt TradeTracker je een uitgebreid aanbod aan adverteerders (meer dan 2000!) en bijbehorende advertenties, waardoor je eenvoudig relevante advertenties voor jouw website kunt vinden. Ook kun je met TradeTracker rapportages raadplegen om de advertenties en gebruikers te analyseren.

Je kunt bij TradeTracker kiezen uit advertenties in de vorm van links, banners, widgets en productfeeds. Net zoals Daiscon hangt het commissiepercentage af van de adverteerder.

Wehkamp partnerprogramma

Ook bij de Nederlandse webshop Wehkamp kun je terecht voor een partnerprogramma. Wehkamp geeft je een commissie op iedere aankoop die is gemaakt is op Wehkamp vanuit de advertentie. De commissie hangt bij Wehkamp af van het verkochte product en varieert van 2 tot 10,5 procent.

De advertenties van Wehkamp kun je op verschillende manieren integreren, namelijk als tekst, banner of productfeed.